BDSM a mindennapokban!

itt vagy: Eropolis > BDSM negyed > Forum

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Témagazda:

zsoffi


BDSM a mindennapokban!
"A BDSM gyűjtőszó az angol Bondage & discipline (B&D), Domination & submission (D&S), Sadism and masochism (S&M) szavakból képzett rövidítés, magyarul „kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szadizmus-mazochizmus” fogalmakat jelöli. Korábban az egyszerűbb szado-mazochizmus (SM) volt az elterjedtebb kifejezése."
/Forrás : Wikipédia/

A BDSM természetesen nem csupán ennyi, inkább egy szerteágazó, színes és izgalmas világ! 
Egy külön világ, amit csak azok értenek, kik megélik, benne élnek. 
Egy külön szubkultúra, mely több ponton is keresztezi egymást más réteg műfajokkal, szubkultúrákkal! 
Számunkra, kik benne élünk természetes, de a külvilág számára ismeretlen, titokzatos, sokszor ijesztő és előítéletektől terhes! 

Ebben a fórumban beszélgetést, akár vitákat /intelligens keretek között/ szeretnék kezdeményezni, olvasni. 
Tapasztalatokat, gondolatokat, vélemény cseréket és vélemények ütközését! 
Annyira ezerarcú a BDSM világa, annyira sötét és mégis fénylően gyönyörű, mint maga a kín, vagy annak az okozója. 
Kinek beállítottsága és vérmérséklete szerint. 

Tehát döntögessük nyugodtan a tabukat, vagy az annak vélt dolgokat. 
Hisz, ami neked természetes, másnak talán tabu, de ha elmondod a véleményed, talán másnál is megnyílnak a tabuk, ledőlnek a korlátok és felszabadultabban beszél a mélyen elásott és "szégyennek hitt" gondolatairól is! 

És talán ezzel a fórummal ez is a célom! :-)

Mert számomra nem valami egzotikus vagy félni való nyavalya a BDSM, hanem a természetes lételemem, a mindennapjaim, az életem része és alkotóeleme.

Zsó

Kijelentem, hogy a moderációs tevékenységemhez szorosan kapcsolódó megnyilvánulásokon kívül mindazon véleményeim, amelyeket Eropolisban a blogokban/fórumokban valamint az oldal egyéb nyilvános és privát felületein megosztok, teljes mértékben a magánvéleményemet tükrözik és semmilyen tekintetben nem köthetők az Eropolisban betöltött bírói státuszomhoz!


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
zsoffi#7362024-03-05 22:08:23
Ez egy fórum, megkérnék mindenkit, hogy ne társkeresésre használja. 
Köszönöm! 
nincs kép
pippolino#7352024-03-05 04:55:18
A(z) #735 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
nincs kép
maninblackkk#7342024-01-15 09:14:12
A(z) #734 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
lovaglas#7332024-01-10 18:05:31
Wz sem lebecseülendő, ha valakik annyira egymásra találnak, annyira összerázódnak, hogy egy nagyon jó párost tudnak alakítani.
lovaglas#7322024-01-10 14:24:28
Üdv Mindenkinek! Igen. Szépen megfogalmaztad. De, azt mindenképpen a legfontosabb elemnek tartom, hogy a BDSM műfaj akkor a legjobb a résztvevők mindegyikének, ha némi intelligencia és értelem is társul hozzá. Például, ha nem az az első, hogy kimegyünk egy erdőbe, kikötözöm a partnert egy fához és elkezdem kínozni, hanem először elbeszélgetnek a felek erről a témáről, a vágyaikről, elképzeléseikről. Ha ezek találkoznak, akkor utána jöhet az, amikor a legelején kezdünk mindent. Tehát először felmérjük, feltérképezzük a másik képsességeit - oda és vissza is érvényes. Aztán, ha kialakul egy jó páros, akkor el lehet kezdeni komolyabban is a dolgot, továbbra is az értelem határain belül maradva! Én azt gondolom, ezt lehet művészi szintre is fejleszteni. Ellenvélemény vagy bármilyen eltérő vélemény?
riply#7312024-01-07 14:27:44
Érdekes tapasztalatom volt tegnap.
Szendvicsben dugtam egy haver csajt, mondom havernak..
Meg dugom csaj seggét? 
Azt mondja először végez te.
Én meg: hát attól kurva messze vagyok.
És tényleg valami régen még élt férfi erőt éreztem.
Oké tempósan dugom csajt és jött neki a mega orgazmus spriccelés.
Én el se mentem.
Na érdekes tapasztalat az hogy én nem mentem el, de az hogy egy nőnek (aki tapasztalt, bírja a szexet, van benne kihívás) és kedvelek az hogy  jó élményt okoztam  többet adót mint egy el élvezés.
Furán működöm.
zsoffi#7302024-01-07 10:27:56
Szeretnék megkérni mindenkit, hogy a fórumot a céljának megfelelően használja, tehát ne üzenőfalként! 
Arra vannak más lehetőségek is! 
Köszönöm! 
karcsi0321#7292024-01-07 08:35:30
A(z) #729 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
zsoffi#7282023-12-26 08:57:36
Kicsit megkésve, de kellemes, (bdsm-ben is gazdag), karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek! :-*
annacd69#7272023-12-18 21:07:57
Sziasztok!
Bár a transzexuális negyedből kirándultam (...talán a két negyed nem is különbözik annyira egymástól...)ehhez a fórumhoz,S nagyon tetszenek a hozzászólások és Zsoffi hozáállása a témàhoz.
Crossdresserként és Sub hajlamúként nagyon érdekesnek találom a az itteni beszélgetést,sokat  tanulhattam a BDSM világáról. Mint minden kapcsolatban de a választott negyedinkben is kiemelten fontosnak tartom a kapcsolatokban az egyének  EQ/IQ Szintjét. Valóban a DOM FELadata irányitani, vezetni,uralkodni, viszont a subnak is kell saját akarattal rendelkezni.
Így talán a DOM-nak is édesebb a megszerzett "gyümölcs",ha sikerül "betörnie",megzabolázni
a sub-ját.

U.i.:
Zsoffi, a titkárnő C. Film tényleg jó!!!♥️♥️♥️
bordodikristof#7262023-12-06 21:09:02
Válasz a(z) 725 üzenetre: 
Kedves Zsoffi, tudom, hogy nem (csak) rólad szól ez a blog, én mégis ezt kívántam fontosnak leírni! :) 
zsoffi#7252023-12-06 20:33:58
Válasz a(z) 724 üzenetre: 

Szia! 
Köszönöm szépen a kedves szavakat, bár szeretném megjegyezni, hogy ez nem egy személyes blog, nem rólam szól. 
Ez egy fórum, egy közös társalgó, jó értelemben vett vitatér, ami csak annyiban köthető hozzám, hogy anno én indítottam el és én vagyok a moderátora. 
De tényleg ennyi... :) 
bordodikristof#7242023-12-06 19:43:25
Üdv az olvasónak! Először látogattam meg ezt a fórumot, bele is olvastam a kommentekbe. Kedves Zsoffi, én most nem ezekhez szólnék hozzá, inkább a te jelenléted az, ami érdekes és izgalmas is számomra. Aránylag fiatal vagy és ha jól számolok, kb. 27 évesen léptél be az Eropolis-ba. Engem igazából a te személyed érdekel ebben a történetben. Persze, mondhatjuk, hogy egy huszonéves ember már bőven felnőttkorú(is). De mindenki tudja, milyen prűdek, álszentek is tudunk (szeretünk?) lenni, mi, emberek... ráadásul még lányos arcod is van! Egyébként nagyon szép vagy, nyílt, egyenes tekintetűnek mondanálak. És sok-sok szeretet is sugárzik a szemedből. Hát, egyenlőre ennyit akartam idevetni, egyúttal a tiszteletemet is szeretném kifejezni irántad! Ismerve az Eropolis álságos, gyűlöletekben bővelkedő, sokszor hazug, bár kétségkívül sokszínű világát, a Te világod itt egy valóságos oázis! Üdv.: Kristóf
zsoffi#7232023-12-06 10:27:22
Válasz a(z) 722 üzenetre: 

Igen, így már érthetőbb, illetve megérthetőbb a korábbi írásod.:) Sok mindent nem is tudok hozzátenni, hiszen jól látod az érzelmi rendszer működését, felépítését, a "miből mi következik" című történetet. :) 
A rettegés szónak pedig valóban van egy erős kifejező hatása, de én épp a "jó rettegést" fejtegettem. 
Tudom ez fura így kimondva, de aki már átélte úgy is tudni fogja miről is "zagyválok" itt... 
jozsef#7222023-12-06 09:18:09
Válasz a(z) 720. üzenetre: Picit jobban érthető legyek, -nem az általad leírtakat vitatva- S/M-ből hozok egy példát. A mazonak is van "rossz fájdalom" és "jó fájdalom". Nem minden fájdalom és minden helyzetben váltja ki a kívánt állapotot. Ennek analógiája, hogy van "rossz félelem" és "jó félelem". Hol a határ, az nagyon egyedi, egyénfüggő. Ha a szubban olyan félelem, rettegés van, ami negatívan befolyásolja az érzelmi állapotát, kizökkenti a szub-spaceből, akkor azt meg kell beszélni, nem kell szégyellni jelezni. Ideális esetben ezt a Domnak fel is kell ismerni. A "jó félelmet", amit nagyon jól leírtál, pedig használni kell közös örömszerzésre:) A jó félelem egy olyan izgalmi állapot, ami pozitív hormonális hatást vált ki, jól elkülönül a negatív érzésektől. ("Rettegést" mindenképpen erős szóhasználatnak érzem erre, de nem azon múlik, hogy nevezzük.) Amiért érdemes erről kicsit mélyebben beszélni és szétválasztani, hogy a kezdő, kevesebb tapasztalattal rendelkező szubok is természetesnek érezzék, hogy a Domnak feltegyék a kérdéseiket, merjék jelezni, ha valamivel gondjuk van, felismerjék, ha olyan dolog történik, ami nem fér bele a BDSM-be (sem). Nem szégyen, hanem természetes velejárója egy D/s kapcsolatnak, hogy a domináns eloszlassa a kétségeiket.                      
azigazitapsihapsi#7212023-12-06 07:51:24
Válasz a(z) 718. üzenetre:

Hát igen, ebben minden benne van. 

Domináns férfiként én megértettem, hogy egy dom-szub kapcsolatban valójában a domináns fél az, aki "kiszolgálja" a másik felet. Noha nála van az irányítás, a felelősség is az övé, hogy ne lépjen át olyan határokat, amiket a szub fél nem szeretne. Egy igazi dom minden pillanatban lesi a másik felet, nézi minden rendülését, sokkal inkább odafigyel a szubra, mint ahogyan egy "átlagos" kapcsolatban figyelnek egymásra a felek.

Sajnos ezt sokan nem értik. Fogalmuk sincs, mi ez a világ. Sok idióta hülyegyerek azt hiszi, hogy attól lesz dom, ha szénné aláz egy nőt, akivel annak ellenére tesz meg dolgokat, hogy az ne élvezné vagy ne szeretné azokat. Nem is tévedhetnének nagyobbat az ilyen barmok.

Számomra egy valódi dom-szub kapcsolat alapja az odafigyelés és a megértés, ahogyan a két fél egymás felé fordul, és a legfontosabb építőeleme a mély és kölcsönös szeretet és tisztelet egymás iránt..
zsoffi#7202023-12-05 21:28:22
Válasz a(z) 719 üzenetre: 

Egyetértek a gondolatmeneteddel, bár ugye azt tudjuk, hogy az embereknek (mindenkinek, vanilla és bdsm viszonylatban is) szükségük van a rettegésre a félelemre. :) 
Ez egy "igény" az érzelmek palettáján. 
Épp ezért nézünk pl. horror filmeket, amit persze a filmipar fel is szolgál nekünk, vagy olvasunk szörnyű halálhírekről, autóbalesetekről, vagy úgy általában nézzük a híradót. :D 
Na, de a sub viszonylatában bizonyos szintű félelem folyton ott bujkál a háttérben, és bár ha átlépi a határokat, fél a következményektől, mégis lép egyet, kockáztatva ezzel a büntetést, amitől alapvetően retteg, mégis hihetetlenül vágyja azt.
Egy szónak is száz a vége, a harag és rettegés az én olvasatomban nem negatív előjellel van jelen, hanem inkább ami lendít és továbbviszi újabb és újabb szintekre a kapcsolatot. :) 
  
jozsef#7192023-12-05 11:59:37
"tartson a haragomtól....rettegjen a tenyeremtől" néhány gondolat erről, mert félreérthető lehet az alázat és büszkeség viszonylatában. Aki haragos, mérges, amellett nincs meg a biztonságérzet, amire a szub vágyik. Ha hibázik a szub, akkor a Dom először magában keresse a hibát. Tegye fel a kérdést magának, világos utasítást adott-e, a megbeszélt keretek egyértelműek voltak-e, egyáltalán, a szub készen állt-e az adott feladat végrehajtására? A lenti írás felütése a "Dom alázata" ezt is magában foglalja. A büszke szub szemében nem lesz rettegés. Aki retteg, annak már elillant a büszkesége. Sokkal értékesebb, ha a szub büszkeségére építve sikerül átlépni egy szoft limitet, mint, ha a félelem motiválja a szubot. Törekedjünk arra, hogy ne a harag és büntetés elkerülése legyen a szub fő motivációja! Egyebekben értékes gondolatokat közöl az írás és persze az általam fentiekben leírtak is tovább árnyalhatóak egyes kapcsolatok függvényében. Hiszen képbe jöhet a félelem-fétis, sokszor a szub-szolga határvonal is egymásba csúszik..stb 
zsoffi#7182023-12-04 20:22:31
*Most olvastam, de tökéletesen egyetértek! Ti? :) *

A Dom alázata, a Sub büszkesége...

Nemá! Miaz, hogy alázatos dom? Mi az, hogy büszke szub?
Nem fordítva gondoltad? Hisz a dom legyen büszke, öntudatos, határozott, míg a szubtól szerénység, alázat, és visszahúzódás az elvárás.

A felszín, a látszat, a külsőség valóban ez.

De, hogy is van ez igazából?

Azaz, hogyan is kellene lennie?

Személy szerint, dominánsként én nem tudnék igaz kihívást találni egy olyan szubban, akiben nincs meg az akarat, a tartás, az egyéniség és a büszkeség.

A szub legyen az Én szubom. Adja magát nekem feltételek nélkül, hódoljon be az akaratomnak, tartson a haragomtól, élvezze a jutalmazásom, olvadjon el a karjaim között, rettegjen a tenyeremtől!

DE ne harc nélkül!

Ha egy füttyentésre az enyém lenne, ha minden szavam „kinyilatkoztatás” lenne a számára, ha nem nézne kritikus szemmel, ha nem tesztelné a következetességemet, ha nem provokálna olykor, ha nem húzná meg a határokat, ha nem nyílna meg nekem oly mélységig, hogy saját magánál is jobban ismerhessem meg őt, akkor hogy tarthatna igényt mindarra a megbecsülésre, tiszteletre és igen, alázatra, ami büszkévé teheti, ami megadja mindazt az önbecsülést, amire minden szubnak szüksége van.

Mi? Hogyhogy? A szubnak önbecsülésre van szüksége? Hát nem arra vágyik, hogy megalázzák és hogy a sárba tiporják?

Nem attól szub, hogy nincs önálló akarata, és nem is akar?

Nem azért keres urat magának, mert nélküle döntésképtelen lenne?

Nem azért vállalja a kínt, a megalázást és a fájdalmat, mert egy ostoba, mazó ribanc, akivel bármit meg lehet tenni?

Igen is, meg nem is.

Az igazi szubnak erős akarata, tartása büszkesége van. Az a szub, akiről messziről, első látásra lerí az alázat és az akaratgyengeség az véleményem szerint nem szub, hanem csak egy gyenge, szánnivaló ember.

A szub az alárendeltség iránti vágyát nem teszi közszemlére, hisz nem mindenki kapcarongya akar lenni, hanem keresi azt az erős akaratot, amely képes legyőzni az övét, amely felül tud rajta kerekedni, amely meg tudja neki adni azt a biztonságot, aminek következtében végre megengedheti magának a gyengeség, az alárendeltség és az irányítottság „luxusát”.

Ne feledjük, hogy ezek nagyon komoly elvárások a domináns féllel szemben.

Arroganciával, agresszióval, nagyképűséggel, határtalan EGO-val csak a gyenge szubokat téveszthetjük meg.

De legyünk őszinték:

Élvezetes-e igazán a könnyű préda?

Inkább ülnénk-e bele a „kész”-be, vagy jobban élveznénk formáló, nevelő munkánk gyümölcsét?

Találnánk-e kihívást, élvezetet az érdem nélkül kapott alárendelődésben?

Elvárjuk-e automatikusan a tiszteletet (csak mert Dom-nak nevezzük magunkat), vagy inkább kiérdemelnénk azt?

Akarjuk-e, élvezzük-e azt a játékot (feladatot), amely során igazán meg tudjuk ismerni a partnerünket, rétegenként hámozhatjuk le a gátlásait, tárhatjuk fel legtitkosabb (talán még önmaga előtt sem bevallott) perverzióit, vágyait, megtalálhatjuk határait, és gondos odafigyelés mellett tágíthatjuk, kitolhatjuk, átalakíthatjuk azokat?

Hajlandóak vagyunk-e felelősséget vállalni annak a személynek az irányában, aki gyakorlatilag a kezünkbe helyezte a lecsupaszított lelkét, életét?

Képesek vagyunk-e türelemre, higgadtságra, hideg fejjel gondolkodásra a szenvedély legvadabb pillanataiban is?

Tudunk-e igazán következetesnek lenni és maradni?

Tudunk-e keménykezű gazdaként, nem csak büntetni, hanem jutalmazni, simogatni is?

Méltóak tudunk-e lenni (és maradni) mindarra bizalomra amire a szub (a mi szubunk) méltónak tartott minket.

Hja, hogy ez nagy elvárás?

Mondta valaha valaki, hogy, ha már rá tudok csapni egy nő seggére, vagy fel tudom pofozni, akkor én már domináns vagyok?

Remélem, hogy nem!

És a szubsághoz sem elég, hogy felizgat, ha meghúzzák a hajam, vagy rácsapnak a seggemre.

Ha szubként el akarom nyerni az Uram megbecsülését, tiszteletét, szeretetét, féltő gondoskodását ugyanúgy méltóvá kell váljak rá, mint ahogy ezt elvárom attól, akinek alárendelem az akaratomat.

Nehéz feladat?

Igen.

A BDSM útjára lépni sosem volt könnyű feladat.

Harcot kell vívnunk a belénknevelt, rögződött gátlásokkal, szembe kell menni az elfogadott társadalmi normákkal, meg kell tanulnunk őszintének lenni önmagunkkal szemben, áldozatokat kell hoznunk, és még sorolhatnám.

Útközben sokszor hibázunk, elbukunk, rossz tapasztalatokat szerzünk, idiótákkal találkozunk, meg nem értésbe ütközünk, sebeket kapunk (és olykor akaratlanul is sebeket ejtünk), de, ha valóban ez az amire vágyunk, tanulással, gyakorlattal odafigyeléssel és kellő alázattal (mindkét oldalról beszélek) megtalálhatjuk megbecsült helyünket a BDSM világában.

Teljesen ugyanúgy, mint az élet bármely egyéb területén.
jozsef#7172023-11-14 18:38:55
Egy témát dobok fel, ami időnként félreértést okoz. Ha egy intim együttlétben megjelennek a BDSM fizikai elemei, hogy úgymond "feldobja" a szexuális együttlétet, az többnyire még vanília kapcsolat, esetleg kinky. Tényleges S/M játék, pet-play, kötözés játék, stb közben jellemzően nem is történik klasszikus szexuális együttlét, a szeánsz alatt főleg nem. A D/s pedig fejben alakul ki, nem a fizikai megjelenési formától függ. A fizikai forma már a megélése ennek az állapotnak a két fél közös örömére, közösen elfogadott szabályokon belül. A D/s egy 24 órás állapot mind a Dom, mind a szub részéről, ehhez nem kell éjjel-nappal fizikai közelségben lenni. De, nem is kell kategorizálni egy jól működő kapcsolatot. Vanília-BDSM, bárhol is helyezkedünk el a két végpont között, ha jól érezzük magunkat, megtaláltuk a helyünket. Főleg úgy, hogy BDSM kapcsolatban sokan nem vetjük el a legfinomabb vanília szeretkezést sem  :pirul:  ;) Mert ami jó, az jó, bárminek is nevezzük a kapcsolatot.
peti305#7162023-11-02 17:54:26
Válasz a(z) 715. üzenetre: ....és a többi lánynak a pasijai sem....  :D  ;) 
zsoffi#7152023-11-01 06:20:55
„Halloweenkor van az egyetlen olyan éjszaka az évben, amikor a lányok szajhának öltözhetnek és a többi lány nem szólhat erre egy szót sem.”

krisztian333#7142023-09-28 19:00:02
Válasz a(z) 693. üzenetre:Szia kedves Zsofi nagyon szépen leírtad és teljes mértékig igaz.
venator#7132023-09-10 16:56:40
Picit olvasgattam lentebb, s akkor javasolnék pár eltérő filmet:

Flower and Snake sorozat, japán.
Be my slave sorozat, korea.
Tokyo decadence/New Tokyo decadence, japán.
History of O, sorozat, képzeletbeli francia, a könyv írója USA-beli, ez ihlette a Szürke 50 árnyalata könyveket is. 1975
A nap szépe, francia 1967
Duke of Burgundy 2014
Vénusz bundában, 2013
Preaching to the perverted, 1997
Salo,avagy Szodoma 120 napja, 1975
A titkárnő, 2002
Maitresse 1975
9 és 1/2 hét 1986
The submission of Emma Marx 2013
A zongoratanárnő 2001
Az éjszakai portás 1974
Karambol 1996
Veszélyes vágy 2011
Magassági mámor 2002
Kötözz meg és ölelj 1990
A nimfomániás 2013
The bunny game 2010
My mistress 2014
Eugénie 1973
Q, érzékek birodalma 2011
Caligula 1979
The pet 2006
Topazu 1992
Az első szexikon 2005
Irány az éden 1994
Hana to hebi 2004
Hellraiser 1987

Meg még... 
venator#7122023-09-04 17:23:02
Tisztelt egybegyűltek és fórum kezdő!

"A gyönyör még akkor is jó, ha a legilletlenebb tettekből származik..., mert még ha a cselekedet helytelen is, de a gyönyör önmagáért kívánatos és jó."

Diogenész Laertiosz: Híres filozófusok élete 88.p.

Egy másik korból... Tehát az átlagostól eltérő szexuális magatartásunk nem most keletkezett csak a megnevezés" új".

Hívják "role play" -nek is, mert szabályok, keretek között lehet átélni, de nem azokra a szabályokra gondolok itt most, amelyek a 2 vagy több személy között jön létre egy-egy vagy több alkalomra, hanem az alapvetőekre.

Alapvetően pedig mitől tér el az átlagostól?! Például abban, hogy akik kedvelik(tartósan, nem divatból) nem a média hatására művelik, tehát szinte predesztinálva vannak a "feladatra".

Természetesen az embereknek vannak vágyaik, de a vágy és a valóság 2 különböző dolog. Vannak olyan vágyak, amelyeket minden probléma nélkül átélhetünk, vannak olyanok amelyekhez szükséges a nagyfokú biztonság és a szakértelem, másokat elég egyszer is átélni, s maradnak csupán vágyak azok, amelyek reálisan csak a fantáziavilágban érhetők el.

A fentiek egyenes feltétele az, hogy ugyan a legtöbb asszociáció a BDSM-re a fizikai társképzetek, lelkileg és szellemileg is képezzük magunkat a lehető legjobb eredményre törekedve - ezért mondják hogy elengedhetetlen hozzá megfelelő IQ és EQ megléte. 
szandrababa#7112023-08-27 20:37:43
Válasz a(z) 703. üzenetre:
Így utólag nagyon jó volt vele szembesülni, hogy nincs új a nap alatt. Mr. Grey sokkal régebben létezett már, mint a rengeteg szürke árnyalat. ;) 
szandrababa#7102023-08-27 20:33:05
Válasz a(z) 703. üzenetre:
Zseniális film, volt szerencsém hozzá anno az HBO-n. Akkor még nem tudtam, mit is látok, de tetszett. :)
A sors furcsa fintora, hogy éppen ezen a héten szerdán sikerült beillesztenem a gyűjteménybe DVD-n. :D
chickcheck#7092023-08-18 05:03:33
Válasz a(z) 708 üzenetre: 

Végül nem jutott rá idő, munka jött közbe, de feltétlenül beszámolok róla, amint megnéztem. :-)
zsoffi#7082023-08-18 02:43:57
Válasz a(z) 706 üzenetre: 

Ugyan, dehogy! :) 
Sőt, ellenben inkább kíváncsi lennék, hogy tetszett a film, ha megnézted! :) 
pandora#7072023-08-18 01:37:51
Válasz a(z) 692. üzenetre:
Szerintem itt arról van szó, hogy azt senki sem vitatja, hogy gyakorlatilag minden emberi kapcsolathoz megfelelő IQ és EQ szükséges, különben egy rakás szamóca lesz belőle,
DE:
egy kvázi normál szex esetében ha nem volt meg valamelyik (vagy mindkét) részről az EQ meg IQ, akkor legközelebb nem találkoznak 'oszt jónapot, míg ha ez BDSM, vagy még annak is valamelyik veszélyesebb ága, akkor igencsak maradandó testi és/vagy lelki sérülést tudnak egymásnak okozni. Extrém esetben akár bele is halhatnak a felelőtlenségbe.
Ugyanolyan fontos, de a kockázat sokkal nagyobb. Ebben azért talán valóban adhatunk igazat.
chickcheck#7062023-08-17 23:59:07
Válasz a(z) 705 üzenetre: 

Ugyan, dehogy hergeltem magam, de cserébe ígérd meg, hogy te sem fogod jobban! :-)

Csodálkozom, mert alapvetően teljesen egyetértettem, erre már lassan ki leszek tiltva innen :-O

Na mindegy, valami biztos félrement. Van ez így.

Jóéjt :)

zsoffi#7052023-08-17 21:04:03
Válasz a(z) 704 üzenetre: 

Jajjj már, most miért hergeled magad? 

Nem érted a válaszaimban megbúvó szatirikus vonalat? 

Nem, hidd el aki ismeri, és tisztában van önmagával, az nem is veszi magára, a nem rávalót. :) 

A filmtippet pedig szívesen, bár a témában nem vagyok "szakértő", csupán "értő". 

(Értem az iróniát, cinizmust, gunyoros és maliciózus megjegyzéseket is. :) )

Még csak annyit, hogy kérlek, ezt itt zárjuk is le! 
Ez nem egy személyes blog, hanem egy fórum, ami nem rólam szól, hanem a BDSM-ről, mint orientációról, szubkultúráról...ettől pedig eléggé eltávolodtunk. 
A személyeskedés nem ide való! :) 


chickcheck#7042023-08-17 20:21:26
Válasz a(z) 702 üzenetre: 

"...viszont hiába áll valaki úgymond magas emberi értékszinten, ha sztereotípiákban gondolkodik, túlegyszerűsít, általánosít, és tájékozódás nélkül ítélkezik."

Akik ilyenek, azok nem állnak "úgymond" magas szinten, de azok sem, akik nem értik a viccet, a lájtos karikatúrát is sértésnek veszik, meg ilyenek. :-)

Szerencsére a jelenlévők mind kivételek, meg aztán egy ilyen emelkedett IQ-EQ fórumba nem írnak ilyenek, azok a "ki bassza meg a feleségem" meg az "igaz-e, hogy minél nagyobb, anál (!) rosszabb" fórumba írnak! :-D :-P :cigi: ;-)

(ikutikon nem volt, de remélem kellő mennyiségű emotikont tettem a végére, hogy...) :-)

A filmtippet köszi, neki is állok rögtön, pont ráérek. A Szürke nagyon hatásvadász kommersz szar volt, kíváncsi vagyok erre, egyenesen a szakértőtől :-)
zsoffi#7032023-08-17 19:02:12
Filmajánló (a "Szürke" helyett). 

A titkárnő (teljes film)

https://videa.hu/videok/film-animacio/a-titkarno-2002-mp4-romantikus-ZT3L6qQZ8z8H8A74

zsoffi#7022023-08-17 18:03:03
Válasz a(z) 701 üzenetre: 

"Az másik kérdés, hogy nemcsak azok állhatnak magas emberi értékszinten, akiknek a hálószobája a Fűrész bármelyik epizódját idézi."

Valóban nem, viszont hiába áll valaki úgymond magas emberi értékszinten, ha sztereotípiákban gondolkodik, túlegyszerűsít, általánosít, és tájékozódás nélkül ítélkezik. 

És itt vissza is jutottunk az értelmi (IQ, azaz Intelligence Quotient) és érzelmi intelligenciához (EQ, tehát Emotional Quotient).

Mert ugye az IQ jól mérhető, számokkal kifejezhető mutató, de ahhoz, hogy a fentebb felsorolt negatívan csengő emberi tulajdonságainkat kiegyensúlyozottan tudjuk kezelni, ehhez már bizony az IQ mellett az EQ-nak van főszerepe!  

(Nem, a BDSM szubkultúrában élő és létező embereknek nem idézi a hálószobája a Fűrész egyetlen epizódját sem. Persze vannak stúdiók, akár néhány dom/dominánál még otthoni szeánsz helyiség is, de ne gondolkodjunk ilyen előítéletesen!)

chickcheck#7012023-08-17 15:46:23
Válasz a(z) 698 üzenetre: 

Természetesen elolvastam, és egyet is értek vele - hogy a BDSM-ben, a helyzet kiélezettségei miatt még hangsúlyosabbak ezek az egyébként elvárható emberi értékek.

Az másik kérdés, hogy nemcsak azok állhatnak magas emberi értékszinten, akiknek a hálószobája a Fűrész bármelyik epizódját idézi. :-)

zsoffi#7002023-08-17 13:46:14
"de IQ szinte mindenhez szükséges (lenne)"
Igen, és itt a "lenne" szócskán van a lényeg. 

Hidd el, ha annyi és olyan minőségű leveleket kapnál mint én, vagy magát "dom"-nak kikiáltó pasival beszélnél, kerülnél kapcsolatba, te is lépten - nyomon kihangsúlyoznád ezek szükségességét! 
aleksandros#6992023-08-17 13:25:06
Válasz a(z) 698. üzenetre:

"egészséges elvárás, ha azt mondom, hogy a BDSM-hez megfelelő IQ és EQ szükséges"

Persze. Ez nem kérdés.

De azzal, hogy kiemeled a BDSM-et, azt is mondod, hogy máshoz nem vagy nem annyira szükséges.
Pedig a jól működő kapcsolatokhoz, vagy a minden résztvevő számára jó szexhez alap.
Szerintem.

Vannak dolgok ahol az EQ inkább teher, (pl. mint a fegyveres harc) de IQ szinte mindenhez szükséges (lenne) ha önállóan elért eredményt akar az ember és nem csak mások sikeréből részesedni.
zsoffi#6982023-08-17 13:02:34
Válasz a(z) 697 üzenetre: 

Hááát...nem tudom, de szerintem egészséges elvárás, ha azt mondom, hogy a BDSM-hez megfelelő IQ és EQ szükséges. :) 

Egyébként pedig azt gondolom ezzel az elvárással nem helyezem magamat vagy a hozzám hasonlókat sem egy "elit" osztályba, de még csak különlegesnek sem gondolom, inkább csak különbözőnek, másnak. (De olvasd el a #693 hozzászólásom.)


chickcheck#6972023-08-17 10:03:36
Válasz a(z) 692 üzenetre: 

Ez talán azért van, mert minden kisebbség úgy akarja ellensúlyozni a kisebbségét, hogy különlegessé, nem hétköznapivá teszi magát (ami persze igaz is), de túlzó módon, és akit a begyöpösödött többségi birkanyáj nem is képes megérteni. Bármilyen elit, vagy önmagukat annak gondolók, meg mindenféle "kiválasztottak" ugye, ha belegondolsz, mindig kisebbség. Hát lehet, hogy valami ilyesmi a gondolatmenet. :-)

Egyébként szerintem az emlegetett IQ - EQ-n, tiszteleten alapuló, a kísérletező, a szenvedélyesség határait kóstolgató kreatív és nyitott szex az, amilyennek normál esetben lennie kéne két vagy tessék: akár több ember emberi és azon belül szexuális kapcsolatának, tehát ezek szerint a BDSM-esek semmi különlegeset nem csinálnak, csak ahogy kellene mindenkinek. :-)
  
ninive#6962023-08-16 22:32:37
Válasz a(z) 692. üzenetre:

Én is igy érzem sok magát  BDSM-esnek vallónál. 
Ugyanakkor olyanokat is  közéjük illenének, akik nem is foglalkoznak azzal, hogy csoportok szeretnek elkülönülni önmagukat igy meghatározni, szabályokat, definíciókat  felállítani korlátokat állítani, majd betartani, esetleg feszegetni azokat.

(Zsófi válaszát /693/ figyelembe véve írom az alábbiakat  )

Úgy vélem minden partnerkapcsolat alapja az IQ és az EQ  és mindenhez kell "felelősségtudat" függetlenül, ki melyik csoportba tartozik, vagy szeretne tartozni, de elengedhetetlen és kalandvágy összehangolása önfegyelemmel és jó lelkiismerettel  . 

A "szürkét" amikor valaki elküldte, talán feléig jutottam, majd félredobtam, mert feszélyezett a  hatásvadászat. Később kíváncsian olvasgattam  a BDSM-ről és gyakran volt  dejavü ,  mégsem akarok tartozni sehova. :)

Függetlenül ettől a divattól, sokan játszunk partnereinkkel hasonlóan, egyeztetve vágyainkat.  

Valahogy úgy érzem, hogy más nyelven beszélünk, de ugyanarról, és még az egy nyelven belül is többféleképpen jellemezhető ugyanaz dolog a fent említett IQ függvényében.  Mindent lehet alul és túllihegni, a legnehezebb értékükön vagy helyükön kezelni a dolgokat.  

Úgy érzem, minél nyitottabbak vagyunk, minél "több nyelvet értünk,  minél több kultúrát ismerünk meg és ismerünk el,  annál izgalmasabbá tehetjük saját (partner)kapcsolatainkat.   
 
zsoffi#6952023-08-16 21:42:58
Válasz a(z) 694 üzenetre: 

Sajnos ők meg vannak győződve arról, hogy ők az alfahímek, a nagy domináns egyedek! 
És pont ez a probléma a "szürkével", és a BDSM felhígulásával... 
Pontosabban csupán az egyik probléma. 
perke#6942023-08-16 21:31:47
Válasz a(z) 693 üzenetre: 
Nem vagyok érintett a BDSM-ben, és értem, amit mondani akarsz, hogy kiemelten fontos, az EQ és az IQ egy BDSM kapcsolatban. 

Azt is gondolom egyúttal, hogy az idézett levelek írói nem csak BDSM-ben lennének primitívek, hanem egy "hagyományos" együttlétet is hasonló primitívséggel próbálnának "lehozni". 
Nem véletlen, hogy javarészt az ilyen arcoknak nincs is igazi párkapcsolatuk, hanem ilyen helyeken próbálnak vadászni valami lúzert. Bár az is lehet, hogy fotelhuszárok, és egy igazi nőtől megijednének, és messzire futnának konkrét helyzetben. 
zsoffi#6932023-08-16 11:53:25
Válasz a(z) 692 üzenetre: 

Teljesen igazat adok abban, hogy a jó szexhez is szükséges a megfelelő IQ és EQ, viszont sajnos a BDSM esetében ezt muszáj ki is hangsúlyozni! 

Hogy miért? 

Mert a BDSM-ben élő ember elsősorban ezekre tud támaszkodni! 

Gondold el mekkora felelősségtudat, érzelmi stabilitás, értelmi kiegyensúlyozottság, fegyelem és figyelem kell, mondjuk egy domináns férfinek, aki ostorral és egyéb játékszerekkel a kézben, András keresztre kötözi a szubmisszív nőt, saját maga és a nő élvezetére!

Gondold el ugyan ezt a szituációt egy gyenge akaratú, indulatait könnyen elvesztő, „primitívebb”, IQ és EQ hiányos férfi esetében. 

Gondold el külön – külön, a két említett példa végkimenetelét! 

Ugyan ez igaz női oldalról is.
 
És most még csupán a leg egyszerűbb példát említettem! 

Sajnos főképp a „Szürke” óta hirtelen rengetegen ráébredtek, hogy ők „BDSM” rajongók, DOM-ok, vagy SUB-ok. 

Naponta több levelet kapok ebben a stílusban; 

„Én egy domináns pasi vagyok. Ma este meg BDSM-ezhetlek?” 
„20.-án elvinnélek egy erdőbe, kikötöznélek egy fához és ostarral jól elvernélek. lenne kedved? Adj tel számot.” 
„Nem pesti vagyok, de foglalok panzióban szobát, betömöm a szád, és alaposan szétöklözöm a pinád, segged, majd ott hagylak. Írj ha szimpi vagyok és egyeztessünk.” 

Jelzem, hogy ezek valós, kapott levelek (csak a helyesíráson javítottam), és az írók komolyan is gondolják, hogy ez a BDSM, és ez így működik. 

Most munkában vagyok, és csak nagyon röviden, egy-két területet érintve írtam le miért is fontos a BDSM-ben az IQ és EQ. 

Mert ösztönszerűen dugni bárki tud, de a BDSM ezerszínű játék, rengeteg határral és határtalansággal, amit csak intelligensen szabad játszani.

És nem érezzük magunkat különbnek, csak törekszünk a maximális biztonságra. 

Egyebek mellett ezért is kell kihangsúlyoznunk, hogy ez nem megy magasabb szintű IQ és EQ nélkül. 
aleksandros#6922023-08-16 08:11:43
"A BSDM-hez egyszerűen megfelelő szintű IQ és EQ szükséges... "
A jó szexhez is.
Vagy ahhoz, hogy valaki jó EMBER legyen.

Miért érzem azt, hogy ti különbnek, vagy felsőbbrendűnek gondoljátok magatokat?

Kár kategorizálni.
Kinek a pap, kinek a papné.
Szerintem a szexben alapból benne van (mindenkinél más mértékben) az erőszak és egy kis állatias ösztön.

Gondolkodtam, hogy ezt leírjam-e.
Nem támadásnak szánom, csak ezt látom és ezt gondolom róla.
jester#6912023-08-14 11:12:18
Válasz a(z) 678. üzenetre:örömmel olvasom lol
jester#6902023-08-14 11:07:19
Szervez valaki ilyen jellegű összejöveteleket az elkovetkezendő egy-két hónapban?
zsoffi#6892023-05-21 11:24:50
Válasz a(z) 687. üzenetre:

Igen, a "szürkének" köszönhetően kicsit ismertebb és talán elfogadottabb is lett a BDSM, legalábbis sokak figyelmét felkeltette, és inspirációkat is adott. 

Viszont annyira felszínesen, sőt, azt mondhatom torzan mutatta be ezt a világot, ami viszont annyira már nem tett jót a szubkultúrának. 

Felhígult az egész közösség, hiszen olyan emberkék "lettek hirtelen domok, vagy subok, stb." kiknek soha nem szabadott volna a BDSM közelébe sem kerülni. 

Egyszerűen azért, mert pl. nem tudják az agressziót külön választani a dominánstól, és a példák sorát a végtelenségig sorolhatnám. 
A BSDM-hez egyszerűen megfelelő szintű IQ és EQ szükséges... 
zsoffi#6882023-05-21 11:16:07
Válasz a(z) 686. üzenetre:

Én már nagyon sokszor kerestem magamban erre a választ, de nem tudok egyértelmű, vagy egy adott dolgot, szituációt, vagy élményt megjelölni. 

Azt hiszem mint annyi másra is, ami az ember jövőjét, viselkedési és lelki, érzelmi világát befolyásolja, az a gyermekkorban keresendő. 
Legalábbis nálam biztosan.
Ezt most nem szeretném bővebben kifejteni, de mióta az eszem tudom, van egy sub énem, és minden eddigi kapcsolatomban jelen volt a BDSM valamilyen formában... :) 
szolnokiak#6872023-05-19 05:02:15
Sziasztok
A felesegemnek nagyon tetszett a szurke otven arnyalata. Ami ugy irta le ezt a vilagot hogy kedvet kap az ember kiprobalni par dolgot. :)
satock#6862023-05-18 17:38:44
Sziasztok.
Nektek mi volt az a kezdő löket ami elindított a BDSM izgalmak útján? :)
pandora#6852023-02-04 22:31:19
Válasz a(z) 684. üzenetre:
Mindig is tudtam hogy belelátsz a fejembe! :D <3 
Zeneszerző mehet, képzőművész oké, irodalom egye fene, de a fizikusokat és matematikusokat ne merd leleplezni!!! :D  :vigyor:  :cigi: 

waveox#6842023-02-04 19:26:31
A(z) #684 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
pandora#6832023-02-02 19:15:00
Válasz a(z) 682. üzenetre:
Már értem, miért nem hallgatok komolyzenét... :o  :o  :o 
waveox#6822023-02-02 16:58:49
A(z) #682 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
pandora#6812023-01-30 20:33:01
Válasz a(z) 680. üzenetre:
Ajjj...most rájöttem egy hiányosságomra...a különböző fíliákkal valóban nem tudok azonosulni. :(
És egyből egy hibámra is. Túl nagy jelentőséget tulajdonítok a külsőnek. Basszus valahogy nem megy a 150 kilós úthengerrel, és Quasimodóval sem. Még akkor sem, ha latex borítja a testét. :D

Thomas Mannról meg ezt nem szerettem volna tudni. :( :o 
waveox#6802023-01-30 19:25:00
A(z) #680 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
pandora#6792023-01-30 00:06:17
Válasz a(z) 678. üzenetre:
De furcsa, amikor feltették a cikket, még az egészet ingyen végig lehetett olvasni. Mostanra csak előfizetéssel. Úgy tűnik, nagy volt az érdeklődés.
Viszont így csak emlékezetből tudok meríteni. Úgy rémlik, bevállalták a kevésbé szép alkatú és arcú emberek szerepeltetését is a cikkben, így sokkal valósabbra sikerült, mint a másik. 
zsoffi#6782023-01-29 09:04:23
Egy cikket hoztam, kíváncsi vagyok a véleményekre! :) 

 !link:https://444.hu/kepek/2023/01/28/szex-bdsm-fetis?utm_source=Facebook&utm_medium=444&fbclid=IwAR3dEq_ovqyoKkZF18-Evvt05amSQAkJFWzRNqGDGt1gKs9FxKtIQ8-oGW0 
waveox#6772023-01-14 10:20:03
A(z) #677 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-480] [481-540] [541-600] [601-660] [661-720] [721-736]



Ajánlott szobák
#bdsm_szoba3640BDSM - extrém szexualitás
Ajánlott szobák
#biszex_szoba8890Biszexuális vagy, be kell lépned!

#perverzgreti220perverzek
Ajánlott szobák
#centrum_szoba400Belvárosi szexmentes csevegő

#maszti_szoba410Eropolis hivatalos maszti szobája
Ajánlott szobák
#homo_szoba5450Meleg férfiak egymás között
Ajánlott szobák
#hetero_szoba4560Heteroszexuális vadászterület, meleg és biszex mentes övezet.
Ajánlott szobák
#profi_csajok510Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik100Türelmi zónás pasik várnak
Ajánlott szobák
#transz_szoba2610Transzszexuális csevegő








A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.